Zemgales kulinārā mantojuma centra receptes raidījumā “Rīta panorāma”

Ogres tehnikumā viesojās Latvijas Televīzijas ziņu dienests „Rīta Panorāma”, lai iepazītos ar Ogres tehnikumu un jaunizveidoto Zemgales kulinārā mantojuma centru.

LTV žurnālists Uldis Birziņš viesojās Ogres tehnikumā, kur profesionālo priekšmetu pedagoģe Zinaīda Bāra, kopā ar audzēkni Kristapu Miķelsonu demonstrēja kā pagatavot sautētus kāpostus ar kartupeļiem pavisam neierastā veidā. Sastāvdaļas tās pašas, kas parasti, bet garša būs pavisam cita. Skābētu kāpostu ēšana ir lielisks veids kā ziemas mēnešos uzņemt organiskam ļoti nepieciešamo C vitamīnu.

Savukārt profesionālo priekšmetu pedagoģe Māra Strazdiņa kopā ar audzēknēm Danielu un Maiju stāstīja un rādīja, kā ļoti vienkārši pagatavot ābolu pīrāgu. Āboli ir ļoti bagāti ar A, B un C vitamīniem, kas šobrīd pēc garā ziemas perioda mūsu organismam ir ļoti nepieciešami. Kad apnicis ēst svaigus ābolus, jāsāk domāt, kā tos pagatavot citādāk.

Sižetus ar receptēm un to pagatavošanu var noskatīties Latvijas Televīzijas mājas lapā www.replay.lsm.lv.