Ogres tehnikumā biedrības "Siera klubs" seminārā mācās cept ciparu tortes

24.aprīlī Ogres tehnikumā notika biedrības "Siera klubs" organizētais seminārs "Jaunākās tendences konditorejā".

Seminārā piedalījās vairāk nekā 30 dalībnieku, kuri pārstāvēja dažādus Latvijas reģionus, tajā skaitā arī Kuldīgas un Preiļu novadus. "Dalībnieku vidū gan praktizējoši konditori, gan profesionālo izglītības iestāžu pedagogi. Tie ir speciālisti, kuri māca jaunos, topošos konditorus," atklāj biedrības "Siera klubs'' valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.

Seminārā kā galvenais produkts tika aktualizēts SIA "Smiltenes Piens" ražotais krēmsiers, un kā to izmantot dažādu konditorejas izstrādājumu izgatavošanā.

SIA "LaNordija" produktu tehnoloģe-konsultante, pieredzējusī konditore Marika Bērziņa iepazīstināja semināra dalībniekus ar jaunākajām tendencēm konditorejā, klasiskās siera kūkas pagatavošanu, krēmsiera izmantošanu dažādu garšu un krāsu krēmu izgatavošanā.

Semināra dalībnieki izrādīja lielu interesi arī par profesionālajām niansēm ciparu tortes gatavošanā, kā arī ziedu izmantošanu konditorejā. Lai noformētu konditorejas izstrādājumus, izmanto gan uzturā lietojamus, gan dekoratīvus ziedus.

Savukārt Auces pirmsskolas izglītības iestādes "Pīlādzītis" pavāre Ilva Liepniece dalījās pieredzē, kā izveidot oriģinālas rozītes. "Rādīju, kā no dažādiem augļiem un dārzeņiem – rutkiem, sarkanajām bietītēm, āboliem – var izveidot rozītes. Tas ir ļoti skaists dekors gan saldajiem, gan sāļajiem ēdieniem," stāsta I.Liepniece.