Ogres tehnikuma muzejs un Zemgales kulinārā mantojuma centrs kā tūrisma objekts - Ogres tehnikums

Ogres tehnikuma muzejs un Zemgales kulinārā mantojuma centrs kā tūrisma objekts

2020.gada 7.martā Ogres novada Tūrisma informācijas centrs svinēja 20.dzimšanas dienu. Apaļajai jubilejai par godu tika rīkots pārgājiens, kas guva lielu atsaucību un pulcēja aktīvās atpūtas piekritējus no dažādiem Latvijas novadiem, kā arī kaimiņzemes Lietuvas. Pārgājiena maršrutā tika iekļauts arī Ogres tehnikums, kurā tika iepazīta meža muzeja ekspozīciju muzejpedagoga Anitas Svokas vadībā, izspēlēta laimes aka, saņemot balvās Zemgales kulinārā mantojuma "Medus gotiņas".Savukārt profesionālo priekšmetu pedagogs Ingrīda Barisa iepazīstināja ar aizraujošo putnu pasauli, iepazīstot arī putnu ekspozīcijas zāli.

Dzimšanas dienas ir jāsvin, tāpēc pēc ekskursijas visus gaidīja garšīgs un krāšņs pārsteigums – Zemgales kulināra mantojuma centra produkts medus torte,kuras sastāva ir Vecbebros pašu ievākts medus.

Zemgales kulinārā mantojuma centra darbības virzieni:

• apkopo raksturīgākās reģiona receptes tehnikuma mājas lapā ww.ovt.lv un Eiropas reģionālā kulinārā mantojuma tīkla mājas lapā www.culinary-heritage.com;

• popularizē vēsturiskos ēdienus organizējot meistarklases, produktu degustācijas;

• veicina sadarbību ar citu reģionu centriem;

• organizē profesionālās pilnveides seminārus par Zemgales kulināro mantojumu;

• iesaista jauniešu reģionālo recepšu apkopošanā un Goda saimnieču dzīvesstāstu apkopošanā;

• piedāvā pasūtīt Zemgales kulinārā mantojuma ēdienus;

• iespēja iegādāties tehnikuma kafejnīca Vecbebru medu.

Vairāk informācijas: Zemgales kulinārā mantojuma centrs www.ovt.lv

Bildes: TIC Ogre

Satgatavoja: Armanda Auziņa