Zemgales kulinārā mantojuma centrs



Gaileņu ēdieni Zemgales kulinārā mantojuma pūrā Mūsu ģimenē ēst gatavošana vienmēr ir bijusi kopīga tradīcija, tādēļ arī izvēlējos mācīties tehnikumā par ēdināšanas pakalpojumu speciālistu. Es apjautājos savai mammai kādas gan bija receptes viņas bērnībā? Viņa teica, ka bija daudz receptes ko viņas ome un viņas mamma taisījušās, bet vienas no gardākajām ir saistītas tie... Lasīt tālāk
Ēdināšanas pakalpojumu speciālistu audzēkņu Zemgales kulinārā mantojuma ģimenes receptes Mani sauc Daniela un šis ir trīs receptes ko gatavoja mana vecmāmiņa savā jaunībā. Mana vecmāmiņa nedzīvoja bagāta ģimene, tāpēc šis receptes ir pieejamas ikvienam un pagatavošana arī neprasa ilgu laiku. Grūbu putra ar ceptu cūkgaļu Nepieciešams: Grūbas Cauraugusi cūkgaļa Sīpoli Sāls Grūbas aplej ar karstu ūdeni un vismaz ... Lasīt tālāk
Eiropas Reģionālā Kulinārā mantojuma tīkla biedru tikšanās Latgalē Krāslavas novadā, Kaplavā, zirgu setā "Klajumi" saimniece Ilze Stabulniece uzņēma Latgales kulinārā mantojuma centra biedrus no Preiļiem, Aglonas, Rēzeknes, Balviem, Krāslavas un arī Ogres tehnikumu "Zemgales kulinārā mantojuma centrs", tālākie viesi bija no Kuldīgas tehnikuma, pārstāv Kurzemes kulināro mantojumu, Valsts SIA „Rīgas Tū... Lasīt tālāk
Latvijas četru novadu kulinārā mantojuma centri Izglītības un zinātnes ministrija un Profesionālās izglītības biedrība organizēja profesionālās izglītības audzēkņu forumu "Mūsdienīga profesionāla izglītība Latvijā", norises vieta bija Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmijas centrs. Līdztekus forumam notika praktisks Latvijas novadu – Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un ... Lasīt tālāk
Konkursa “Govju parāde” noslēgums 100-gades pasākumā “Lauki ienāk pilsētā” Ogres tehnikums sadarbībā ar biedrību "Siera klubs" organizēja radošo darbu konkursu "Govju parāde", kas bija daļa no Latvijas simtgades pasākuma "Lauki ienāk pilsētā", kura norisinājās 2018.gada 08.septembrī. Radošo darbu konkursam pieteicās 17 izglītības iestādes, kopā piesakot 30 darbus, pārstāvot ļoti dažādu gotiņas tēlus. ... Lasīt tālāk
Zemgales goda saimniece Spodra Mēs devāmies ciemos pie Spodras uz Ogresgalu, kur mēs uzzinājām šīs sievietes ģimenes kulināro mantojumu. Spodras kundze uzsāk stāstījumu par savu ģimeni - vecākais dēls pēc laika devās uz Rīgu mācīties par mūrnieku, pēc laika arī jaunākais dēls (Kārlis Ābiķis – Spodrs tēvs) devās uz Rīgu mācīties, bet vinš saprata, ka vi... Lasīt tālāk
Zemgales goda saimniece Gunta Krievāne Ēdienu vēsture Pēckara gados, ēdieni tika gatavoti no pašu audzētiem produktiem. Nebija iespēju produktus atvest no ārzemēm. Ja bija iespēja, varēja iegādāties kontrabandas garšvielas, tādas kā - kanēli, piparus, safrānu. Interesanti bija tas, ka gārsu veda no ārzemēm kā ekskluzīvu garšvielu. Laukos audzēja majorānu jeb desu zāli... Lasīt tālāk
Zemgales goda saimniece Gunta Gita Dzene (81 gads) Guntas kundze uzsāk savu stāstījumu ar atmiņām par ģimeni – mammu sauca Marta un tēvu Andrejs, omi Kristīne. Arī Guntas Gintas Dzenes ģimeni 1949.gadā izsūtīja un viņa palika divatā ar omi, kura ir iemācījusi adīt, ko patīkot darīt arī līdzšim. Atminas Lielo talku laikus, kad kaimiņš devās pie kaimiņa, kopā dziedāja, dejoja, ... Lasīt tālāk